NL | FR | EN

Advanced Measuring Instruments is exclusief distributeur van het SIMEX gamma.

 Er zijn tal van process meters, signal transmitters, counters en loggers op de markt. Maar heb je al een controller gevonden die alles in één kan? 

De apparaten uit de MultiCon-serie zijn geavanceerde controllers en recorders met een breed scala aan mogelijkheden, ondergebracht in een klein pakket. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor geavanceerde industriële automatiseringstoepassingen, maar zullen zich ook in kleinere systemen bewijzen. De MultiCon kan zelfs worden uitgerust met tot drie geïsoleerde RS-485 interfaces, waardoor hij ideaal is als centrale unit voor gedistribueerde systemen. Dankzij de Ethernet-interface kan alles via het internet worden bewaakt. Dankzij de ruime keuze aan in- en uitgangsmodules kan de MultiCon aan de behoeften van de individuele klant worden aangepast.

Ze zorgen voor een soepele, efficiënte en probleemloze werking van uw fabrieks- of productielijn en zullen de behoefte aan veel kostbare apparatuur die nodig is in traditionele stijl van procesbeheersing, omzeilen.

Op zoek naar een Controller - Meter - Datalogger in 1 pakket?  PLC's hebben tal van functies. Maar wil je niet steeds afhankelijk zijn van een PLC programmeur, staat de plc veel te ver en wil je data loggen en tevens een uitlezing hebben voor uw operatoren?

Alle indicatoren zijn  configureerbaar! Wij hebben de geschikte apparaten voor u!   

CONFIGUREER HIER!

SIMEX MultiCon family

CMC-99is het eerste apparaat in de MultiCon serie. Het heeft een 3,5 inch TFT-kleurentouchscreen dat gebruiksvriendelijke configuratie en duidelijke presentatie van meetgegevens mogelijk maakt. Ondanks zijn kleine, compacte behuizing kunnen op het toestel tot 48 analoge ingangen worden aangesloten en dankzij zijn ontwerp kan de gebruiker onafhankelijk herconfigureren met behulp van 27 verschillende in-/uitgangsmodules. In de CMC-99 hebben wij 60 logische kanalen beschikbaar gesteld, wat ruim voldoende is om basistoepassingen te bouwen.

CMC-141 is de grotere broer van de CMC-99. Hij heeft alle goede eigenschappen van de CMC-99 plus een nog groter display, nog meer I/O en nog meer logische kanalen. Hij is voorzien van een 5,7" TFT-aanraakscherm en een verhoogd aantal logische kanalen tot 90, waardoor het gemakkelijker wordt om geavanceerde toepassingen te creëren. Bij maximale capaciteit kunnen 72 analoge of digitale ingangen rechtstreeks op het toestel worden aangesloten. Er is een breed scala van 41 in-/uitgangsmodules beschikbaar. De diepte van de behuizing is nog steeds slechts 100 mm.

CMC-N16 is een versie voor wandmontage. De nieuwe behuizing maakt het mogelijk het instrument te gebruiken in veeleisende toepassingsomgevingen waar een typische controller/datalogger niet veilig kan worden ondergebracht in een op een paneel gemonteerde behuizing. Ondanks het beperkte aantal beschikbare ingangen in vergelijking met de paneelversie van het toestel, is de bestaande functionaliteit behouden gebleven.

Hardware inputs/outputs

Het grootste voordeel van alle apparaten uit de MultiCon-lijn is een groot aantal ingebouwde inputs/outputs toegankelijk in één compact apparaat. De meest ontwikkelde versie CMC-99 heeft tot 48 meet- of digitale ingangen en 60 virtuele kanalen terwijl
CMC-141 50% meer inputs/outputs en virtuele kanalen heeft.

PID controller, autotuning, fuzzy logic ... 

Procescontrole is een van de belangrijkste functies van het MultiCon-apparaat. Afgezien van eenvoudige drempel (AAN/UIT) en proportionele bedieningselementen, is het ookuitgerust met proportioneel-integraal-afgeleide regelaars (PID), die voornamelijk worden gebruikt om stabiele omstandigheden te behouden in het geval van veeleisende toepassingen. Hun werking bestaat uit het berekenen van het verschil tussen de gemeten en vooraf ingestelde waarden, evenals het wijzigen van het uitgangssignaal om de controlefout te verminderen.
Een breed scala aan parameters en functies van PID-regelaars maken het onder meer mogelijk om de volgende acties uit te voeren:

  • optimale aanpassing van de regelaarscoëfficiënten aan de procesvereisten via de autotuning-functie,
  • optimalisatie van het uitgangssignaal dankzij aanvullende parameters, zoals traagheidsniveau of vage logica,
  • elk (handmatig of automatisch) opstarten en stoppen van de bediening van de controller.

MultiCon is uitgerust met 8 controllers, die elk onafhankelijk verschillende setpoints kunnen accepteren en tegelijkertijd worden gebruikt om verschillende processen aan te passen. Dit maakt het mogelijk om meerdere processen met verschillende kenmerken te besturen met behulp van één apparaat.

Wij hebben reeds enkele configuraties voor u samengesteld.

Neem een kijkje op de productpagina! 

 

Toch niet gevonden? Geen nood, wij helpen u graag verder of stel zelf je eigen controller samen.

 

"If you can not measure it, you can not improve"