NL | FR | EN

Temperatuursensoren voor in de rubber- en kunststofindustrie

Temperatuursensoren voor de rubber- en kunststofindustrie zijn ontworpen voor specifieke behoeften van temperatuurmeting voor de verwerking van rubber- en kunststofmengsels. Belangrijk is de kwaliteit van het inputmateriaal  dat op het hoogste niveau wordt ontworpen. Temperatuursensoren zijn zeer goed bestand tegen slijtage-invloeden van rubber- en kunststofmengsels en tegen trillingen.

De belangrijkste klanten van het bedrijf zijn fabrikanten van apparatuur die met sleutelwoorden kunnen worden beschreven: aangepaste fabricage, sensoren volgens klantspecificaties, productie in kleine series, weerstand tegen agressieve omgevingen. 

Veel klanten van rubber- en kunststofbedrijven vertrouwen op precisie en kwaliteit van onze producten.

Voor meer info, gelieve ons te contacteren: info@am-instruments.be

Aangepaste temp. sensoren zijn gevoelig voor toepassingen in de productie van rubber en kunststof

Ongevulkaniseerd rubber en een mengsel van dit materiaal gedragen zich tijdens de verwerking als visco-elastische vloeistof. Aan de caoutchouc wordt tijdens het mengproces een verscheidenheid aan additieven, chemicaliën en vulstoffen toegevoegd. Door dit proces ontstaat een ongevulkaniseerd rubbermengsel. De dispersie hangt voornamelijk af van de temperatuur.

Het mengen wordt op verschillende apparaten uitgevoerd. Adequate menging van de componenten in het mengsel, de kortste mengtijd en nauwkeurige temperatuurmeting tijdens het mengen, zijn zeer belangrijke vereisten voor een rubbermengsel van productiekwaliteit.

Onze temperatuursensoren zijn ontworpen voor deze moeilijke toepassingen. We kunnen onze temperatuursensoren aanpassen aan de eisen van individuele apparaten van verschillende fabrikanten.

Deze speciale temperatuursensoren zijn ontwikkeld sinds 2007, toen de TR153-Pt100-sonde werd ontworpen. Temperatuursensoren TR 153 voldoen aan mechanische criteria, evenals criteria voor nauwkeurigheid en meetsnelheid.

"If you can not measure it, you can not improve"